diumenge, 24 de setembre del 2017

RESILIÈNCIA


                        


RESILIÈNCIA



  a)   Havies escoltat o llegit aquesta paraula?

  b)   Saps quin significat té? 
  c)   Saps en quin o en quins àmbits, casos o moments es pot aplicar
la paraula RESILIÈNCIA?
        “La resiliència (en psicología) és la qualitat atribuïda a aquelles persones que són capaces de superar situacions doloroses, traumàtiques o dificultoses adaptant-se de forma positiva a la seva realitat. 
Quan una persona es comporta de manera resilient, pot recuperar-se  després d'una vivència traumàtica i, fins i tot, pot sortir-ne enfortida.
Igual que altres conceptes en l’àmbit de la psicología com la flexibilitat o l’estrès, és un mot inspirat en una qualitat física (mecànica) també relacionada amb la resistència dels materials.”
El 1993 els psicòlegs Wolin i Wolin (1993) van concebre el mandala  de la resiliència”.
     

 


















 


DESPRÉS DE VEURE LA PEL·LÍCULA 
"12 AÑOS DE ESCLAVITUD"
1)   Analitza les 7 característiques de la resiliència en l'actitud del protagonista.
                2)   En diferents moments de la pel·lícula es veu com  “blancs” (lliures) i  “negres” (esclaus) es mostren impassibles davant els abusos i  maltractaments que pateixen els negres. A què creus que és deguda la passivitat i aparent indiferència dels negres?
                3)   A la pel·lícula, per norma general, els esclaus que lluiten per la seva llibertat són persones que han estat lliures i, en canvi, els qui han nascut esclaus tenen una actitud passiva. A què creus que és deguda que uns i altres  tinguin una actitud diferent?
               4)   Al llarg de la pel·lícula Solomon contempla com tots al seu voltant sucumbeixen a la violència i a la desesperació. Per què creus que ell no es rendeix? Quins objectius finals li donen força perseguir endavant? 
        
  

ALTRES PEL·LÍCULES PER A TREBALLAR LA RESILIÈNCIA

. BRAVE (Pixar Animation Studios, 2012. Mèrida haurà de desfer l'encanteri que pateix el seu poble abans no sigui massa tard)

. L'IMPOSSIBLE (dirigida per Juan Antonio Bayona el 2012. Narra l'experiència d'una família catalana durant el tsunami de l'Oceà Índic del 2004)

. LA VIDA DE PI (dirigida per Ang Lee el 2012. Narració fantàstica de com Pi explica a un escriptor com va sobreviure a un naufragi en què va morir la seva família)

. UN SOMNI IMPOSSIBLE (dirigida per John Lee Hancock el 2009. Història real d'un rodamón en què gràcies a l'ajuda d'una família aconseguiex ser un brillant jugador de futbol americà).

. LA VIDA ÉS BELLA (dirigida per Roberto Benignio el 1999. El protagonista i el seu fill són portats a un camp de concentració alemany durant la 2 GM. Allà fa creure al seu fill que els treballs al camp són en realitat un joc, l'objectiu del qual és guanyar un tanc).

. INTOCABLE (dirigida per Olivier Nakache el 2011. La història es basa en la vida duna persona tetraplègica i la relació que hi ha amb el su ajudant)

. BILLY ELLIOT (dirigida per Stephen Daldry el 2000. Desig d'un noi per ser ballarí )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada