1. TERRA I MAR A L'ANTIGA GRÈCIA
El relleu accidentat va fer que entre els antics grecs es consolidés un sentiment localista, és a dir, de pertinença a una zona petita: la de la població on vivien i les terres del voltant.
La Grècia antiga no va ser mai un estat unificat. Els antics grecs vivien en ciutats independents que s'anomenaven polis. Tanmateix, sempre van creure que formaven part d'una mateixa comunitat perquè parlaven la mateixa llengua, tenien costums semblants i adoraven les mateixes divinitats
2. L'ORIGEN DELS GRECS: MITE I HISTÒRIA
La majoria de cultures expliquen els seus orígens a partir d'uns relats anònims i fantàstics que tenen les divinitats com a protagonistes. Aquestes narracions reben el nom de mites, hi ha força mites que expliquen l'origen dels grecs com a poble. Un dels més coneguts és el de Deucalió i Pirra.
DÉUS I DEESSES DE LA MITOLOGIA GREGA d'Anna Llop
JOCS OLIMPICS
Tot i que, els grecs, parlaven la mateixa llengua i compartien mites i divinitats, molt sovint lluitaven entre ells.
Els enfrontaments només s'aturaven en l'època en què se celebraven, cada quatre anys, unes competicions atlètiques anomenades Jocs en què atletes de totes les polis (ciutats-estat) s'aplegaven al santuari d'Olímpia, en honor a Zeus, per competir entre ells.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada